Bu Blogda Ara

8 Ekim 2010 Cuma

Kanun

Ne yazık ki ülkemizde pitbull ve benzeri (?!?!?) köpekler için çıkan çok anlamsız kanunlar var. Batıyı taklit edelim avrupa birliği standartlarına girelim derken kişiliksiz bırakılmış, şebeğe dönmüş durumdayız. İngiltere ve dolaylı olarak Amerika kıstasları memleketimize zorla sokuluyor. Pitbull yasağını birçok avrupa ülkesi kaldırdı. En son Hollanda kaldırdı ve İngiltere de bu yasağı kaldırmak üzere çalışmalar yapıyor. Biz ise kraldan çok kralcı olduğumuz için anında saçma bir kanun çıkararak "Bakın biz de sizin gibi yapıyoruz" demeye çalışıyoruz. Ama onlar yasak kaldırırken biz yasak koyarak baya bi rötarlı ilerliyoruz. Bir nevi lale devrini yaşıyoruz aslında yıllardır. Nerede bu laleler? diyorsanız, başınızı bu kanunların çıktığı yere doğru çevirin.


5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu

MADDE 4a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.
MADDE 8. - Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır
Yasaklar
**Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi (?) tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak;
takas etmek, sergilemek ve hediye etmek YASAKTIR.




Hayvanların kökünü kurutmak istiyorlar bir de aynı kanun bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahaleyi yasaklıyor. Ben aklı başında, beyin fonksiyonları az buçuk bile çalışan herhangi bir insanın böyle kendi ile tezata düşen kanunlar çıkarmayacağına eminim. Ama demokraside bürokrasi işte böyledir, ben birine beyinsiz dediğim zaman hiçbirisi alınmaz başkasının üstüne atar, ama övsem göklere çıkarsam hemen ben ben diye öne çıkarlar.

"Gibi" ifadesi ayrıca tüm hayvanseverlerin dikkatini çekmiştir yine. "Gibi" ne demek? Her köpek köpek gibidir her insan insan gibidir. Yasaklamak için hayvan ararken yetersiz bilgileri ciddi bir tanımlama yapmaktan aciz olduğu için "Gelin arkadaşlar biz "Gibi" diyelim de, sonra duruma göre esnetiriz nasıl olsa" gibi bir düşünce net olarak kendini gösteriyor. Esnetirler kardeşim, hiç de birşey yapamazsınız, devlete karşı çıkılmaz. Dandik diyeceğiniz bir memur bile her zaman sizden üstün konumda değerlendirilir, devlet nezdinde. Bakkal dükkanında görevini yapan bakkalın polisten hakaret ve dayak yeyip de memurların görev başındaki bakkala hakaret suçu işlediğini duydunuz mu?


2004 tarihinde çıkan 5199 için tam kanunu şu linkten okuyabilirsiniz.

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5199.html

2 yorum:

  1. Kusura bakmayın ama ben pittbulla ilgili hiç iyi haber duymadım.ölüm makinesi gibiler. Kendi sahini öldüren bile varmış.

    YanıtlaSil
  2. Yazı baya eskiymis ama yorumum olsun. Arkadaş pitbull neden bilinmez ama medya karalamasi ve şehir efsaneleri yüzünden bu durumda bilimsel araştırma var köpek ısırma hadiselerinin dünya capinda %8 i sadece pitbullar gerçekleştirmiştir. Yani çene gücü desen kurt köpeği bile daha fazla basınca sahip. Güç tehlikeliyse madem bizim milli gururumuz kangalda yasaklanmali. Çünkü hem heybet hem güç. Hemde dünyanın en yüksek çene basıncına sahip olan köpektir kendisi. Ve son derecede yabancıya karşı vahsidir. Sahibi dışında kimseyi tanimaz.

    YanıtlaSil